Riktigt Roliga Resor

Drömmen om en resa till Kenya

safari i kenya

Åh vad jag vill åka iväg till solen nu! Alla omkring mig pratar om sina semestrar och vart de ska åka. Folk försvinner, kommer tillbaka brunare än förr och jag sitter bara kvar här i regniga Sverige och hoppas på att någon dag snart få gå på semester. Min absoluta drömresa just nu är att resa till Kenya. Egentligen vilket land som helst i Afrika, men av någon anledning har jag fastnat för Kenya.

Jag har en kompis till mig som var där för två somrar sen på safari i Kenya och åkte runt både till Tanzania och Zambia. Det hade tydligen varit helt fantastiskt och jag är så nyfiken och intresserad av de länderna att jag nästan funderat på att ta tjänstledigt för att åka dit och volontärarbeta några månader. Men jag kanske ska börja med en vanlig turistresa under en månad för att uppleva landet, kolla upp vilka organisationer som finns just där, åka just på safari nu när jag kan, och sedan återvända om några år när jag har möjlighet att ta tjänstledigt. Det finns tydligen olika varianter av organiserade resor där man får välja mellan att bara åka på safari eller lägga till även resor till de exotiska öarna för att sola och bada. Skulle vara kul att få se lite av varje.

Men som sagt. Vi får se när det blir av, jag har ju inte varit så duktig på att planera i år så jag får väl skylla mig själv att jag sitter kvar här i det regniga Sverige.