Riktigt Roliga Resor

Indien, Himalaya och Nepal i vinter!

Himalaya

Min kompis frågade mig härom dagen om jag ville följa med henne till Nepal i vinter. Hon har varit där tidigare för att vandra i bergen och arbetat på ett barnhem i några månader, och verkar ha haft det riktigt bra. Vi har haft ett fadderbarn i Nepal i flera år och jag har länge velat åka dit, dels för att hälsa på honom men även för att upptäcka den intressanta kulturen och naturen. Så jag tackade ja!

I och med att det är bra vinter med många klämdagar kommer vi att åka lite tidigare så att vi hinner vara där längre. Min kompis kommer att vara där längre då hon tagit ett sabbatsår, jag däremot kommer att behöva åka tillbaka till jobbet. Eftersom vi ändå får några extra veckor innan vi ska vara i Nepal funderar vi på att även ta en sväng till Indien. Vi har hört att det går rätt smidigt att åka via Indien, att många stannar ett tag där innan de fortsätter till Nepal. Det vore väldigt roligt då jag aldrig varit där och alltid varit väldigt fascinerad av även det landet. Så vi har tänkt börja där, dels till de större städerna och se Taj Mahal samt åka till Goa för lite strandhäng innan vi beger oss vidare upp till Himalayabergen för att vandra. Det ska bli så spännande!