Riktigt Roliga Resor

Nyårsresa till Karibien, Mexico eller Sri Lanka?

Redan förra nyår bestämde jag och mina vänner när vi stod och frös i backen i Åre att nästa år då ska vi åka till något varmt och exotiskt ställe. Visst var Åre kul, att åka skidor och snowboard är alltid härligt, men när det kommer till kritan sitter vi alla ändå där och tänker på vart man hade kunnat åka alla dessa lediga dagar vi har under vintern. Till något ställe där man kan värma upp sig efter Sveriges kalla och slaskiga väder. För det är ju inte så att vi missar något bara för att vi är borta två veckor. Vintern är tillräckligt lång ändå.

Så, nu sitter vi här och försöker kolla på vad vi har för alternativa resmål om vi vill ha ett säkert kort vad gäller värme och sol. Det kommer knappast att bli något inom Europa utan snarare öster eller västerut mot Asien eller Sydamerika. Det vi har pratat om mest nu är att fira nyår i Karibien eller Sri Lanka. Karibien känns mest lockande för mig, jag bara längtar efter att få lägga mig på en exotisk strand på någon ö i Karibiska havet. Åka runt mellan Kuba, Costa Rica, besöka Mexico kanske. Mexico är också ett populärt resmål oss, de har ju en väldigt stark kultur och känns lite mytomspunnen.

Det andra alternativet är Sri Lanka, vilket inte känns så pjåkigt heller. Då kan vi utforska Sri Lankas vackra natur och kultur och även hinna med en vecka på Maldiverna med sol och bad på deras fantastiska stränder. Då får vi allt i ett. Kultur, natur och strandliv. Vilken dröm. Vi får se hur röstningen blir. Jag blir nog inte besviken vad det än blir.

nyår mexico