Riktigt Roliga Resor

Peru, Bolivia, eller Seychellerna?

Nästa gång jag ska åka iväg utomlands vill jag att det ska vara något annorlunda, ett lite ovanligare resmål.

Eller åtminstone till något ställe som skiljer sig mycket från de ställen jag tidigare besökt. Det jag varit inne på nu på sistone är en Peruresa. Hur häftigt skulle inte det vara? Tänk att se Anderna, Titicacasjön och Machu Picchu på riktigt! Eller inkafolkets heliga dal. Jag är ju själv ett stort fan av historia, och är otroligt fascinerad av gamla byggnader, ruiner och liknande, Machu Picchu är definitivt ett ställe som jag ska besöka under min livstid.

Några andra saker jag kollat på är Boliviaresor och Seychellernaresor. När jag sökte runt efter något passande hittade jag Kenzan Tours som faktiskt har en paketresa till Peru och Bolivia, vilket låter som något som skulle passa mig perfekt. Det arrangerar både upptäcktsresor och gruppresor, men jag är inte helt säker på vad jag vill helst än. Det skulle vara en riktigt cool upplevelse att dra ihop ett gäng och se alla dessa fantastiska resor tillsammans, men samtidigt är det svårt att få det att passa in för alla. Vad som är riktigt bra med båda de här resorna är att nästan allt ingår i dem (resa, boende, mat, rundvisningar, m.m.). Det känns tryggt att ha allt klart för sig istället för att själv behöva snurra runt. Dessutom tycker jag att guidade visningar ger så mycket mer än om man går själv, då guiderna alltid kommer med intressant och ny fakta.

 

Behöver jag ens motivera varför jag vill till Seychellerna? Det är ju det ultimata paradisresemålet. Dock känner jag att det skulle vara en mer lugn och avslappnande semester, vilket det absolut inte är något fel med, jag menar vem vill inte ligga på en vit sandstrand hela dagen? Just nu vill jag däremot uppleva äventyr, så den resan får kanske vänta.