Riktigt Roliga Resor

Res runt i vackra Norge

I vårt avlånga grannland i väster kan vara ett av de vackraste i världen. Man kan tro att klimatet och naturen ska vara väldigt lik den i Sverige, till viss del stämmer det att Norges natur påminner om den svenska eller vice versa beroende på hur man vill se det. När man ställer sig vid bergsklipporna och tittar ut över fjordarna, då får man en sån wow-upplevelse att det inte finns många platser på denna jord som det pirrar av lycka över det fantastiska landskap och natur som den norska naturer bjuder på. Vi rekommenderar helhjärtat att du bestämmer dig för att göra en rundresa genom Norge och ta del av varje landskaps magiska platser, från Oslo i söder till Tromsö i norr finns det så mycket att se, upptäcka och uppleva.

Res med bil eller flyg mellan centralorterna

Att bila i Norge tar liksom i Sverige; lång tid. Vilket inte är märkligt då Norge också är avlångt, riktigt avlångt. Har man tid finns det självfallet många fördelar med att åka med bil och stanna på de platser man känner för, så länge som man även känner för. För om sanningen ska fram, många gånger stressar man sig igenom platser som man kanske bara upplever en gång. Vilket blir väldigt tokigt, för tiden att ta sig dit överskuggar tiden man tar sig att uppleva. Väljer man att flyga är det enkelt att ta sig mellan till exempel Oslo till Bergen, Stavanger eller flertalet andra städer. Vi rekommenderar mer att hyra bil och bege sig runt själv än endast åka med på turer som anordnas till de olika naturdestinationerna.

Bo bekvämt på hotell i städerna

Själva har vi inte bott i tält i någon större utsträckning i Norge utan vi har tagit in på vandrarhem, stuga och hotell. Det har passat oss lite bättre helt enkelt. Vi uppskattar att ladda upp ordentligt och även ta någon dag att bara koppla av och hålla igång vardagsträningen, träna och se ut över flygplatsen om man är på hotell flesland i Bergen. Avstånden mellan norra och södra Norge är långa men som nämnt går flyget enkelt, bo på Clarion Hotel Oslo ligger bra till för den som vill ha det enkelt till flyget och även hinna åka in till centrala delarna av staden och uppleva Norges huvudstad. Vi flög bort till Stavanger Airport och bodde sedan på hotell Stavanger två nätter.

Norge är ett fantastiskt land som bör upplevas, det är lätt att resa, hitta hotell av utmärkt kvalité och naturen den är något för sig.